Testul este format din întrebări care vă vor testa nivelul de inteligență, reflectând modul în care gândiți și vă adaptați la diferite situații de viață.
Test de inteligenţă Raven
Testul Raven este cel mai celebru test folosit pentru măsurarea inteligenţei, măsurând factorul G, adică inteligenţa generală, nivelul de dezvoltare mentală. Este deseori folosit de companii la angajare, sau pentru evaluarea angajaţilor.
Testul de inteligenţă Raven cuprinde mai multe variante:
– Matricile Progresive Standard care conţin 60 de probleme
– Matricile Progresive Avansate care conţin 48 de probleme
– Şi varianta testului Raven colorat, ce conţine doar 36 de probleme. Această variantă este special concepută pentru lucrul cu copiii şi poate contribui la evaluarea gradului de maturitate şcolară, la descifrarea etiologiei insucceselor şcolare, la diagnosticarea timpurie a deficienţei mintale.
Testul Raven este ca un joc de puzzle. Fiecărui desen din pagină îi lipseşte o parte, iar persoana căruia i se aplică testul trebuie să găsească figura ce se potriveşte în pagina respectivă.
Istoria testului de inteligenţă Raven
Testul “Matricilor Progresive Standard” (Standard Progresive Matrices), setul A, B, C, D şi E, elaborat în 1938 de J.C. Raven în colaborare cu L.S. Penrose, revizuit în 1947 şi 1956, este un test omogen de inteligenţă generală.
În 1947, J.C. Raven a construit “Matricile Progresive Colorate” (The Coloured Progresive Matrices, set A, Ab and B), ce au fost publicate în 1949 şi apoi revizuite în 1956, destinate examinării inteligenţei generale a copiilor (între 5 ani şi jumătate şi 11 ani) şi a bătrânilor (între 65 şi 85 de ani).
Dacă doriți să faceți o programare pentru copilul dvs la un test de inteligență cu psihologul nostru, ne puteți contacta la nr 0722 683 572.
Durată test: aproximativ 1 oră