Am vizitat în weekend Casa cu Clopoței sau Casa Neodihnei cum i se mai spune.
Vizavi de Fântâna Miorița găsim Casa cu Clopoței contruită cu destinația muzeu de către medicul legist Nicolae Minovici, pentru a adăposti coleția sa de artă. Construit pe la 1906 muzeul a fost redeschis în 2016 după o lungă renovare.
Parterul și etajul sunt deschise publicului. La parter sunt expuse obiecte uzuale de la început de secol XIX și articole de îmbrăcăminte din acele vremuri. Dacă doriți ca cei mici să știe cum arată un suman, un chimir sau o maramă, cuvinte des întâlnite în lecturile suplimentare se pot lămuri pe loc. Există și un modul interactiv și pot afla cum le-ar sta îmbrăcați cu diverse articole de îmbrăcăminte din vechime.
La etaj este prezentată camera unde se lua masa când trăia domnul doctor, camera de lucru și o discretă capelă. Chiar dacă nu era casă de locuit, doctorul Nicolae Minovici primea în această casă oaspeți de vază și adeseori lucra.
Despre doctorul Nicolae Minovici cei mici ar putea să rețină că este fratele unui alt celebru medic, Mina Minovici.
A înființat în București Salvarea și Spitalul de Urgență iar lucrarea lui de doctorat este despre tatuaje.
De ce se numește muzeul Casa cu Clopoței?
Pentru că într-unul dintre turnuri sunt 40 de clopoței colorați de cristal, care atunci când bate vântul se aud din stradă.
De ce se numește și Casa Neodihnei?
Asta vă invit pe voi dragi copii să aflați după o vizită la muzeu.
Vă invităm alături de noi la Club Shah, să descoperim locuri interesante din București dar și din alte orașe ale României.